The Rob Foundation

Tamar bezoekt Nederland! (2021)

Beste vrienden van The Rob Foundation,

Tamar heeft de koffers gepakt en is druk met de laatste voorbereidingen voor haar reis naar Nederland.

In de nieuwsbrief van maart hebben we jullie al uitgebreid geïnformeerd over de activiteiten tijdens haar verblijf. Per abuis is er een fout geslopen in het mailadres van Tamar. Dit moet zijn tamar@therobfoundation.com. Het adres van de secretaris van The Rob Foundation staat wel correct weergegeven in de brief; secretaris@therobfoundation.nl.

Hieronder nog een keer de activiteiten op een rijtje. Graag ontmoeten we jullie de komende weken, bijvoorbeeld bij de webinar op donderdag 15 april, bij de kookworkshop op dinsdag 27 april of op een ander moment.


Tamar in Nederland

Tamar komt naar Nederland. En wat hadden we graag allerlei activiteiten georganiseerd in de tijd dat ze hier bij ons is. En wat zit Tamar te popelen om jullie te zien en spreken. Haar verhaal te vertellen. Maar deze corona-tijd maakt dit niet makkelijk.

Toch willen we jullie graag in de gelegenheid stellen Tamar online te spreken en wie weet biedt de tweede helft van haar bezoek toch ruimte om elkaar fysiek te ontmoeten.

Gelukkig kunnen we in Nederland, in tegenstelling tot Oeganda, meestal wel vertrouwen op een goede internetverbinding en dat maakt het organiseren van online meetings mogelijk. En uit ervaring weten we ook dat dit een goed alternatief is als we elkaar niet ‘echt’ (fysiek) kunnen ontmoeten. We bieden de volgende mogelijkheden:

1. Met Tamar in gesprek: webinar voor de vrienden van The Rob Foundation
We hebben al eerder een webinar willen organiseren, maar door de politieke onrust lag het internet er in Oeganda vaak en lang uit. Nu Tamar hier in Nederland is, doen we een nieuwe poging.

Een ontmoeting met Tamar live vanuit haar woonkamer in Bathmen! We hebben al een datum geprikt: op donderdag 15 april van 19.30-20.30 uur.

Graag praat ze ons dan bij over o.a. haar werk voor TRF: de ondervoedingskliniek en de voedselpakketten-actie. Maar jullie hebben vast ook vragen aan Tamar, dingen waar je benieuwd naar bent.

Wil je deelnemen aan de webinar?  Stuur een mailtje naar secretaris@therobfoundation.nl onder vermelding deelname aan de webinar. Mocht je een vraag hebben voor Tamar, laat dat ons meteen in die mail weten. Je ontvangt enkele dagen voorafgaande aan de webinar een uitnodiging van ons.

1.b.Webinar voor groepen
We kunnen ons ook voorstellen dat je als groep/organisatie graag een gesprek hebt met Tamar. Natuurlijk grijpt Tamar graag deze kans aan om jullie te ontmoeten en met jullie in gesprek te gaan, haar verhaal te vertellen en vragen van jullie kant te beantwoorden.
Je kan dan het beste contact opnemen met Tamar zelf, tamar@therobfoundation.com. Zij plant met jullie een online-meeting in. Zo gaat ze bijvoorbeeld op woensdag 21 april in gesprek met het Platform Deventer-Oeganda –  een platform waar alle stichtingen uit Deventer die actief zijn in Oeganda kennis kunnen delen – om te vertellen over de situatie in Oeganda.

 2. Volg een kookworkshop
Een ontmoeting met de Oegandese keuken. Graag neemt Daniël jullie op dinsdagavond 27 april van 19.00-20.00 uur mee in het bereiden van samosa’s. Een lokaal lekkernij, dat een bezoekje, een feestje of gewoon een gezellig avondje helemaal af maakt. Daniël zal ons stap voor stap laten zien hoe je deze samosa’s kunt maken.

Mocht je mee willen doen, stuur dan een mailtje naar secretaris@therobfoundation.nl onder vermelding deelname aan kookworkshop.  Je ontvangt de week voorafgaande een uitnodiging van ons met een boodschappenlijstje, zodat je de ingrediënten in huis kunt halen. Deelname aan deze workshop kost €7.50.

Ook als groep kun je Tamar benaderen voor een kookworkshop, mail dan naar tamar@therobfoundation.com.

3. Zelf een activiteit organiseren
Mocht je zelf een idee hebben voor een activiteit, laat het ons weten (secretaris@therobfoundation.nl). We denken graag mee.