The Rob Foundation

Schenken met belastingvoordeel

Zo help je meer Oegandezen voor hetzelfde geld

Steun ons voor een langere periode en ontvang een deel van het gedoneerde bedrag weer terug van de Belastingdienst. U kunt er uiteraard voor kiezen om ook dát deel te doneren, dan heeft u nog meer impact, terwijl u hetzelfde betaalt.

Eenvoudig geregeld:

Via een schenkingovereenkomst kunt u ons meer schenken voor hetzelfde bedrag, het is eenvoudig geregeld met een schenkingsovereenkomst.

  1. Bepaal welk bedrag u jaarlijks belastingvrij wilt schenken. Wat u daadwerkelijk betaalt, is afhankelijk van de belastingschijf waarin u inkomen valt.
  2. Bepaal voor hoelang u wil schenken en wanneer u de overeenkomst in wilt laten gaan. Houd er rekening mee dat u ieder jaar een vast bedrag betaalt, vanaf het kalenderjaar waarin de overeenkomst begint.
  3. Stuur de ingevulde en ondertekende overeenkomst naar The Rob Foundation via secretaris@therobfoundation.nl. Wij zullen deze aanvullen en aan u retourneren.
  4. Bewaar de overeenkomst goed. Hiermee kunt u aantonen dat u deze schenking mag aftrekken van u inkomen.

Maak meer impact

Wanneer u voor langere tijd aan ons schenkt, kunt u daar op twee manieren voordeel van hebben:

  1. U schenkt een bedrag en trekt dit af van de belasting
  2. Of u schenkt uw belastingvoordeel mee; u bent dan netto hetzelfde bedrag kwijt maar The Rob Foundation ontvangt een grotere donatie

Het maakt niet uit of u het bedrag in een keer schenkt of in maandelijkse termijnen.

 

Document schenkingsovereenkomst: Schenkingovereenkomst