The Rob Foundation

Wie is Rob?

Click on the photo for a large photo

Rob Goossens is altijd een mens geweest met een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid, die idealen ook daadwerkelijk realiseerde in concrete plannen. Al jong begon dit met affiniteit voor de zorg. In eerste instantie in de vorm van een studie geneeskunde, hetgeen snel werd ingeruild voor een studie gericht op facilitair management. Zijn werk had altijd een relatie met de zorg. Dit liet hij zien in zijn werk bij Planoform, later zorg ID Volkerwessels. Hij richtte zich op projectontwikkeling waar wonen in combinatie met zorg centraal stond. Hij startte hier nadat hij jaren in de zorg gewerkt had als facilitair manager van zorginstelling Diessenplas, het Sint Josef en daarna gezamenlijk onder zorggroep de Leiboom.

Hiernaast was Rob betrokken bij verschillende vrijwilligers instellingen. Zo stond hij de Noorderbrug, een instelling voor mensen met een handicap of chronische ziekte, met raad en daad bij, maakte hij o.a. deel uit van de Raad van Commissarissen van Woningstichting Goed Wonen en het bestuur van Eagles voor Deventer. Eén van zijn grote projecten was het realiseren van een school in Uganda voor The Makula Foundation. Hij wist veel mensen te enthousiasmeren en nog geen jaar later had hij het voor elkaar: een eigen school voor The Makula Foundation.

Rob was een gedreven man, met veel liefde voor zijn naasten. Dit zag hij ook terug in de droom van zijn dochter Tamar, die als arts een bijdrage wil leveren aan de verbetering van de gezondheidszorg in Oeganda. Hij heeft onder dit ideaal zijn schouders gezet en wilde hiervoor  een stichting oprichten.

Dit laatste plan heeft hij niet meer kunnen verwezenlijken, maar in zijn nagedachtenis is er een enthousiast bestuur opgestaan dat Rob’s idealen deelt en werk heeft gemaakt van het realiseren van deze stichting; The Rob Foundation.

Klik op de foto voor een vergroting